Cégünk komolyan veszi a más forrásból való tartalmak szabályozott átvételét

Az internetet úgy építették ki, és ma is ennek vagyunk nap mint nap szemtanúi, hogy könnyű legyen rajta más forrásból származó kiváló, érdekes, izgalmas, tanulságos, értékes tartalmak hivatkozása, megosztása, ajánlása. Számunkra a tartalom átvétele azt jelenti, hogy saját tartalmaink mellett, érdekes, jól megírt és az olvasóinkat érdeklő tartalmakat kutatunk fel az interneten.

Ha kiválasztunk egy cikket a weboldaladon, az részünkről egy pozitív szavazatot jelent arra nézve, hogy a tartalom megfelel az előbbi magas szintű elvárásoknak. Ez nem csak azt jelenti, hogy a cikkedből átveszünk egy részt a weboldaladról, hanem azt is, hogy a cikked elolvasását kifejezetten ajánljuk az olvasóinknak és egyben átirányítjuk őket a weboldaladra, hogy ott olvassák el a teljes tartalmat. A weboldalunkon a cikkeket úgy alakítottuk ki, hogy az átvett tartalmak felé irányítjuk az olvasókat. Azért választottuk ki és idéztünk a cikkedből, mert az értékrendszerünk szerint azt valamilyen szempontból kiemelkedőnek tartjuk.

Ha bármilyen okból nem szeretnéd, hogy idézzünk a nyilvánosan megjelent tartalmadból, történetedből, egyszerűen vedd fel velünk a kapcsolatot, és eltávolítjuk a weboldalunkról. Az eltávolításra vonatkozó kérésednek a tőlünk telhető legrövidebb időn belül, kivétel nélkül eleget teszünk és a weboldaladat felvesszük azoknak az oldalaknak a listájára ahonnan a továbbiakban nem idézünk tartalmat. A tartalom előállítóktól, bloggerektől, kiadóktól, szerzőktől eddig szinte kivétel nélkül csak olyan visszajelzéseket kaptunk, hogy kifejezetten örülnek és köszönik, hogy megismertettük őket az olvasóinkkal és a weboldalukra irányítottuk őket.

Idézési irányelvek

A legtöbb online tartalom előállító tisztában van azzal, hogy számára akár jelentős pénzben is kifejezhető értéket jelent, ha a történetét, cikkét más weboldalak:

 • idézik
 • kommentálják
 • vitára bocsátják
 • véleményezik
 • beszélgetnek róla
 • hivatkoznak rá
 • újabb olvasókat szereznek számukra.

Az internet közössége általi tartalom megosztás kifejezetten növeli az eredeti weboldal elérését, láthatóságát, értékteremtő képességét, hatékonyságát és profit termelő képességét. Azért idézünk a tartalmadból, hogy a saját olvasóinkat értesítsük róla és átirányítsuk őket az eredeti tartalomhoz. Kifejezetten, őszintén azzal a szándékkal tesszük mindezt, hogy az olvasóink felfedezzék weboldaladat és a témába illeszkedő tartalmadat.

Azt szeretnénk, ha te is kifejezetten büszke lennél rá és örülnél neki, hogy kiválasztjuk a tartalmadat és idézünk belőle!

Az internet működési szabályai, gyakorlatai és jogi határai a “becsületes felhasználásról” folyamatosan alakulnak, fejlődnek. Ezzel az irányelv gyűjteménnyel azt szeretnénk elérni, hogy becsületes szándékainkat senki nem kérdőjelezze meg. Senkitől nem lopunk tartalmat! Hisszük, hogy az itt leírtakkal sokkal többet vállalunk és világosabban fogalmazunk, mit sok komplex jogszabály. Magunk számára ezen a weboldalon magasabb követelményeket fogalmazunk meg, mint az internet általános “becsületes használat” (fair use) gyakorlata. Szeretnénk, ha mindenki büszke lehetne, hogy a tartalmából idézünk és azt közzétesszük ezen a weboldalon.

Ha nem örülsz neki, hogy idézünk a tartalmadból és hivatkozunk rá, kérlek, azonnal értesíts bennünket. Azonnal intézkedünk! Úgy idézünk a tartalmadból, ahogyan szeretnénk, hogy a mi tartalmainkkal tennének más weboldalakon. Kifejezetten örülünk neki, ha megtetszik egy cikk az oldalunkon, és azt idézni, arra hivatkozni szeretnél saját weboldaladon. Érezd magad ezúton is felhatalmazva rá. Csak annyi kérünk cserében, hogy világosan jelölj meg bennünket az információ forrásaként, linkelj vissza a tartalmunkra, a hivatkozott cikkre és valamilyen formában javasold a téma iránt érdeklődő olvasóidnak, hogy látogassák meg weboldalunkat, ahol megtalálják az eredeti, teljes cikket. Annyit vegyél át a cikkünkből, hogy az olvasóid számára elegendő információt, szórakoztatási élményt adjon ahhoz, hogy felkeltse az érdeklődésüket az eredeti cikkünknek a mi weboldalunkon való elolvasására. Csak linkeld be, jelöld meg a forrást és biztasd őket az eredeti forrás meglátogatására.

 • Mi is ezt tesszük.
 • Így működik, így épült fel az internet.
 • Erről szól a közösségi információ megosztás.
 • Mindenkinek előnye származik belőle, ha a megosztás jó szándékkel, őszinte viszonyok között működik.

Amit soha nem teszünk

 • Soha nem közöljük újra forrásmegjelölés, linkelés és anélkül, hogy az olvasóinkat ne irányítanánk a weboldaladra.
 • Soha nem idézünk tőled úgy, hogy ne szándékoznánk forgalmat, olvasókat küldeni a weboldaladra.

Általános irányelveink az idézett részre vonatkozóan

 • Naponta egy weboldalról nem idézünk egynél több cikkből.

Fontosnak tartjuk…

A kiválasztási, megosztási, idézési irányelvek folyamatosan fejlődnek, változnak az interneten.A mi normáink, amivel a lehető legmagasabb színvonalat, értéket adni szándékozunk az olvasóknak, nagy mértékben különbözhetnek a Te hasonló normáidtól, értékrendedtől. Ha szeretnéd, hogy a fentieken túl, a cikkeid esetében magasabb megkötöttséget, további, még gazdagabb hivatkozásokat, forrásmegjelölést alkalmazzunk, kérlek tudasd velünk! Ha úgy érzed, hogy túl sokat vettünk át a cikkedből, kérlek tudasd velünk! Azonnal alkalmazkodni fogunk az általad szükségesnek tartott normákhoz.

Kérlek, vedd fel velünk a kapcsolatot a ceg kukac devsolution pont hu elérhetőségen.