Hogyan csinálj a régi tartalmadból újat? Megmutatjuk!

Oldalkezelőként, bloggerként, professzionális tartalomgyártóként gyakran azon kapja magát az ember, hogy a mindennapi rutin teendők mellett pont arra nincs ideje, amiről a dolog szólna: a tartalom előállításra. Pedig most hogy a content marketing így előretört, egyszerűen nem teheted meg, hogy olvasóidat megfoszd a mindennapi friss tartalomtól.

Szerencsére mindig van rá mód, hogy leporold a régi tartalmakat, és átszerkesztve újrahasználd azokat egy kis kreativitással.
Adunk is mindjárt néhány tippet:

1. Best of posztok

A legnépszerűbb posztjaid nem véletlenül törtek az egekbe – lovagold meg a sikert duplán, és állítsd össze a Best of blogposztjaidat. Nézd meg, mely cikkek voltak a legolvasottabbak, és tálald őket egy téma köré csoportosítva ismét.

2. Növeld olvasótáborodat!

Készíts posztjaidból ppt-t vagy pdf-et, és töltsd fel a Slideshare-re (ha angolul írsz) vagy a Prezire. Meglátod, egy teljesen új közönséget fogsz elérni ugyanazzal a tartalommal!

3. Idézetek

Idézd magad a közösségi hálón! Ragadj ki idézet formájában dolgokat egy korábbi posztodból, dobd fel egy jópofa grafikával és terjeszd!

4. Készíts listát posztjaidból!

Az emberek imádják a listákat, hozz hát létre listát a legolvasottabb, leginkább egy bizonyos témával foglalkozó cikkeidből!

5. Közösségi oldalak használata

Oszd meg a blogodon található régebbi tartalmat a közösségi oldalon! Rengeteg új követő csatlakozhatott rajongói táborodhoz a poszt megírása óta, és nem biztos, hogy ugyanazok, akik más forrásból értesülnek új blogbejegyzéseidről!

6. Hírlevél, eBook

Posztjaidból eBookot is létrehozhatsz, melyet ha nem is árulsz, de például hírlevél feliratkozásért cserébe felajánlhatsz! Oszd meg régebbi posztjaidat a hírlevélben!

7. Infografikák

Ha posztjaidban jellemzően kutatási eredményeket ismertetsz, ne feledkezz meg bejegyzéseidet egyszerű, érthető infografikákkal illusztrálni!

8. Használd a követőidet!

Csinálj tartalmat a kommentekből! Foglald össze az egyes népszerű bejegyzéseidre tett kommenteket, és tálald az olvasóközönségnek egyben!

9. Darabolj!

Ha korábban készítettél olyan posztokat, mint „Top 10 karácsonyi étel” vagy „Top 10 életvezetési tanács”, most szedd őket darabjaira, és tölts el több időt egy-egy pont részletezésével!

Forrás: Hogyan csinálj a régi tartalmadból újat? Megmutatjuk!