Tanulj a Facebooktól, szervezz te is Q&A-t oldaladon

Nemrég lehetett kérdezni Zuckerberg úrtól Facebook oldalán egy poszt keretében. Ez egy olyan dolog, amit te is rendszeresíthetsz poszttematikádba ha tényleges elköteleződést szeretnél oldaladon.

A Facebookos fogadóórák valódi és minőségi elköteleződést nyújtanak számodra és jó alkalmat adnak arra, hogy újdonságaidról, erősségeidről szólhass. Természetesen ezeknek akkor van igazán értelme, ha élőben történnek, nem pedig begyűjtöd a kérdéseket és majd válaszolsz később.
Íme néhány tipp, hogy hogyan szervezz céges kérdezz-feleket Facebook oldaladra, de nevezhetjük ezt online fogadóórának is.

  • Hirdesd meg előre a fogadóóra időpontját, több posztot is érdemes róla kitenned az esemény közeledtével.
  • Készülj fel előre, milyen kérdések várhatnak – a negatívakra is – és ötleteljetek a munkatársakkal a legjobb válaszokon, hogy ne érjen meglepetés vagy kellemetlenség.
  • Mára már fix a kommenteknél a válasz (reply) gomb, így egyenként tudsz válaszolni az egyes posztokra és nem fullad káoszba a kérdezz-felelek.
  • Készítsd elő a posztot, ami maga lesz a „fogadóóra”! Érdemes előre meghatároznod a témáját is és fontos, hogy megfelelő illusztrációval, érthető, érdekes szöveggel menjen ki a poszt.
  • Nem árt, ha a válaszoló körbeveszi magát munkatársakkal, hogy minden kérdésre megfelelő szakmaisággal, vagy frappánsan tudjanak válaszolni.
  • Számítani kell persze rosszindulatú, trollkodó hozzászólásokra is, ezeket kellő humorral kell kezelni, ha jól akarsz kijönni belőle.

Ami még plusz hozadéka lehet egy ilyen fogadóórának, hogy akár beágyazhatod a posztot weboldalad GyIK részébe, vagy a linkjére is hivatkozhatsz, ha kérdések jönnek oldaladra. (Az oldalad beállításainál meg tudod adni, hogy rangsorolja-e a kommenteket, ezzel a legnépszerűbb vagy más oldalaktól érkező kommentek jelenhetnek meg legfelül.)
Akár bejelentésekre is használhatod a Facebookot, mintha online sajtótájékoztatót tartanál. Kiposztolod a sajtóanyagot, majd válaszolsz a kérdésekre.

Forrás: Tanulj a Facebooktól, szervezz te is Q&A-t oldaladon