A tartalom szerepe a weboldalon

A tartalom két szempontból is a legfontosabb szerepet tölti be egy weboldalon. Természetesen az első, hogy látogatóinak megadja a választ, a keresett információt, amiért tulajdonképpen meglátogatta weboldalát. A keresett tartalomnak olyan mennyiségűnek, és olyan minőségűnek kell lennie, hogy a felhasználó ne érezze szükségét további weboldalakon keresgélni, kiegészíteni az itt találtakat.
Másodszor igen fontos, ami tulajdonképp egybevág az előzővel, hogy a keresőkben megfelelő szöveges tartalom hiányában nem fogunk előkelő helyezést elérni, akármilyen szabványos és jól optimalizált weboldallal is rendelkezünk.

Mennyi tartalom számít megfelelő mennyiségnek?

Természetesen ez nagyban függ milyen témával foglalkozik a weboldalunk. Nem csak a tartalom mennyisége számít, a mennyiség nem áll egyenes arányban a minőséggel.
Hiába van minden cikknek, bejegyzésnek megfelelő hossza, ha a tartalma egyáltalán nem vagy csak kevésbé releváns az adott témában. A keresők erőteljesen számításba veszik a kulcsszósűrűséget, így tehát erre is oda kell figyelnünk amikor tartalmunkat szerkesztjük.
Mivel a keresők egyre fejlettebb algoritmusokkal rendelkeznek, egyre fontosabb szerepet játszik az egyedi tartalom megléte, tehát a sima másolással nem fogunk megfelelő eredményt elérni.

Milyen tartalom legyen a honlapon?

A tartalom célja az, hogy információt adjon egy adott témakörben. Tehát a tartalom legyen hasznos, és adjon többletinformációt a többi weboldalhoz képest. A weboldalra érkezve a látogatónak rögtön el kell tudni döntenie, hogy a weboldalnak mi a fő témája, ha nem érzi úgy, hogy a weboldal számára hasznos információt tartalmaz, rögtön el fogja hagyni az oldalt.
Szöveges tartalmunkat kiegészíthetjük fotókkal, videókkal, melyek a látványosságon túl a keresőoptimalizálásra is pozitívan képesek hatni.

Kulcsszósűrűség

A kulcsszósűrűség jelenti, hogy egy adott weboldalon található összes szavához képes hány százalékban található meg az adott kulcsszó. Erre különösen oda kell figyelni, mert ha ez az arány túl alacsony, akkor nem is számít kulcsszónak, ha pedig túl magas, akkor Google képes büntetést alkalmazni túlzott kulcsszóhasználat miatt.

Forrás: A tartalom szerepe a weboldalon